Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
The Dead Don’t Hurt
Herkomst
Canada, Denemarken
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Viggo Mortensen
Lengte
129 minuten
Genre
western
Cast
Vicky Krieps, Viggo Mortensen
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Amerika, 1860. Vicky Krieps speelt de fel onafhankelijke Frans-Canadese Vivienne Le Coudy, die een relatie begint met de Deense immigrant Holger Olsen (Vigo Mortensen). De film schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen.

Als de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar in San Francisco ontmoeten, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit om wel met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen.
Maar het uitbreken van de burgeroorlog verstoort al snel hun plannen. Holger besluit in dienst te treden en Vivienne blijft alleen achter. Ze is vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.
Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

'Een betere weerspiegeling van hoe de maatschappij toen echt was'

VPRO Gids

'The Dead Don’t Hurt is smullen'

NRC

Tickets

Morgen

di 25 jun

wo 26 jun