Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
The Body Politic | Movies That Matter
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Regie
Gabriel Francis, Paz Goodenough
Lengte
87 minuten
Genre
Algemeen
Cast
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Indringende documentaire over Brandon Scott, de nog jonge burgemeester van Baltimore, die zich maximaal inzet om een einde te maken aan het wapengeweld in de stad.
Voorafgaand aan deze Engelstalige, niet ondertitelde film is er een inleiding door ons MtM-team.

Als hij in 2020 wordt gekozen tot burgemeester van Baltimore, staat de jonge, zwarte Brandon Scott voor de gigantische uitdaging het tij te keren in de stad die geteisterd wordt door armoede en misdaad. Hij introduceert een ambitieuze benadering om het geweld in de stad terug te dringen en zo het aantal moorden te verlagen. Maar nog voor hij de kans krijgt om deze hervormingen door te voeren, bereikt het geweld bereikt een nieuw hoogtepunt. Terwijl de media en politieke tegenstanders zijn aanpak aanvallen, zet Scott zijn toekomst als politicus op het spel door aan zijn idealen vast te houden.

Wat gebeurt er na een verkiezingsoverwinning? Wanneer begint de verandering? In The Body Politic verkent regisseur Gabriel Francis Paz Goodenough deze thema’s door Scott op de voet te volgen. Of hij nu persconferenties bijwoont, in gesprek gaat met politieke tegenstanders, het proces tegen de moordenaar van George Floyd bijwoont of gewoon wat tijd doorbrengt met de inwoners van de stad.

Movies that Matter organiseert met haar On Tour-programma filmvertoningen en verdiepingsprogramma's door het hele land én online. Ze werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven. De stichting organiseert onder andere ook het jaarlijkse Movies that Matter festival in Den Haag.

Tickets

di 9 apr