Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Stitching Palestine | Benefiet Save the Children
Herkomst
Libanon, Jordanië, Palestina
Gesproken taal
Arabisch
Ondertiteling
Engels
Regie
Carol Mansour
Lengte
90 minuten
Genre
Benefietvertoning
Cast
Suad al-Amiry, Leila Atshan, Malak al-Husseini AbdelRahim, Huda Al Imam
Jaar
2017
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Op 2 december organiseren we een benefietvertoning van Stitching Palestine (2017) en de korte film Ayny (2016), in navolging van de oorlog in de Palestijnse gebieden en Israel. 

In Stitching Palestine vertellen twaalf Palestijnse vrouwen over hun leven voor de diaspora, hun herinneringen, hun leven en identiteit. Hun verhalen zijn verbonden door de draad van de oude borduurkunst. De film naait de verhalen van de twaalf vrouwen – juristen, kunstenaars, huisvrouwen, activisten, politici – als een borduurwerk aan elkaar. Het resultaat is een tragisch verhaal over ontheemding en een verloren land. 
 

Voorafgaand aan Stitching Palestine vertonen we de korte film Ayny (11 min.). Nadat hun huis tijdens een oorlog is verwoest, beschermt een moeder haar twee jonge zonen onder haar sjaal. Op een dag worden de jongens verliefd op een prachtig snaarinstrument, de oed. Ze negeren de smeekbeden van hun moeder om binnen te blijven en gaan keer op keer op pad om hun droom na te jagen: het bespelen de oed. 

Bij Filmhuis Alkmaar kijken we met grote zorgen naar de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden, het extreme geweld tegen zoveel onschuldige burgers aan beide kanten en het aanhoudend schenden van het humanitair oorlogsrecht. We zien dat de situatie ook in de Nederlandse samenleving leidt tot verdriet, boosheid en onbegrip. Daarom organiseren we deze benefietvertoning, want film heeft niet alleen de kracht om te verbinden, maar ook om situaties beter te leren begrijpen. Met de vertoning willen we onze stem laten horen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en bijdragen aan hulp voor kinderen, de meest onschuldige slachtoffers van dit conflict. Daarom doneren we de volledige opbrengst aan Save the Children, die zich inzet voor kindernoodhulp in Gaza
 

Tickets

Morgen