Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Showing Up | Previously Unreleased
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Kelly Reichardt
Lengte
107 minuten
Genre
Drama
Cast
Michelle Williams, André 3000, Hong Chau
Jaar
2022
Kijkwijzer
Grof taalgebruikAngstvanaf 6 jaar
Vraag iemand mee

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.
In Showing Up houdt Michelle Williams haar spel ontroerend klein als kunstenares Lizzy, die een balans moet zien te vinden tussen haar passie en alledaagse verplichtingen.

In haar nieuwe film gaat Kelly Reichardt (First Cow) voorbij aan de gebruikelijke romantisering van het kunstenaarsbestaan als een kronkelige odyssee op zoek naar het sublieme. Voor haar hoofdpersoon Lizzy is het vinden van een balans tussen passie en alledaagse verplichtingen al lastig genoeg.
Zwijgend en geconcentreerd werkt Lizzy aan haar keramiek; bescheiden van omvang, groot in expressie. Haar kunst is het tegendeel van die van Jo, de vriendin en collega van wie ze een bescheiden appartement huurt in Portland, Oregon. Jo is extraverter, populairder en nonchalanter.
Zonder opzienbarende conflicten typeert Showing Up met veel inzicht het leven van een kunstenares zoals er op de wereld miljoenen rondlopen: toegewijd aan hun gave, onverschillig ten aanzien van geld en roem, en voorbestemd voor een marginale plaats in de kunstgeschiedenis. Aan het slot valt toch ook Lizzy - aandoenlijk gespeeld door Michelle Williams, in haar vijfde film voor Reichardt - een vorm van genade ten deel; subtiel, maar diep ontroerend.

Tickets

do 27 jun

za 29 jun

di 2 jul