Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Past Lives
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Celine Song
Lengte
107 minuten
Genre
Drama
Cast
John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

Prachtige film over lot & liefde. Jeugdliefdes Nora en Hae Sung verliezen elkaar uit het oog als Nora’s familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. Ondanks wat internetcontact duurt het 24 jaar voordat ze elkaar weer ontmoeten…

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo) hebben een innige vriendschap die abrupt eindigt als Nora’s familie emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via internet. Ze fantaseren er over hoe het zou zijn om elkaar weer te zien. Door de afstand verwatert het contact weer en duurt het nog eens twaalf jaar voordat Nora wordt herenigd met haar jeugdliefde. Hoewel Nora inmiddels getrouwd is beleven ze een allesbepalende week als Hae Sung haar opzoekt in New York.
In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

"een van de mooiste films van het jaar."

de Volkskrant

"In ‘Past Lives’ heeft Nora één liefde verkozen boven de andere, en dat leidt tot een complexe pijn: het besef dat twee schoonheden elkaar soms uitsluiten."

NRC

"Zelden zo’n tedere en wijze liefdesfilm gezien als ‘Past Lives’."

Trouw

"IJzersterk regiedebuut van regisseur Song, die ook het ingetogen-intelligente scenario schreef en zich baseerde op eigen ervaringen."

VPRO Cinema

Tickets

Vandaag

za 9 dec

ma 11 dec

wo 13 dec