Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
One Life
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
James Hawes
Lengte
110 minuten
Genre
Drama
Cast
Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarAngst
Vraag iemand mee

Inspirerend en waargebeurd verhaal: Sir Nicholas Winton redde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s, maar vond vijftig jaar lang dat hij niet genoeg had gedaan...

Jarenlang zette Sir Nicholas Wilton zich samen met een aantal vrienden in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma 'That's Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.
Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (The Two Popes, The Father) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (Emma, Beast) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (Alice in Wonderland, The King’s Speech, Sweeney Todd) en Sir Jonathan Pryce (The Two Popes, The Wife).

Tickets

Vandaag

zo 25 feb

di 27 feb