Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Music for Black Pigeons | Muziek & Film
Herkomst
Denemarken
Gesproken taal
Deens
Ondertiteling
Engels
Regie
Jørgen Leth, Andreas Koefoed
Lengte
92 minuten
Genre
Muziek & Film
Cast
Jakob Bro, Lee Konitz, Manfred Eicher, Midori Takada
Jaar
2023
Kijkwijzer
Alle leeftijden
Vraag iemand mee

Voor deze bijzonder leuke, onwaarschijnlijk intieme docu volgden de makers 14 jaar lang de Deense jazzmuzikant en componist Jakob Bro. Hun doel, antwoord krijgen op de grote vraag: Wat betekent het om muzikant te zijn, muziek te maken?
Voorafgaand aan de vertoning verzorgt Dick Hovenga (initiatiefnemer van Art=Music=Art) een inleiding.*

Behalve aan Bro legden de makers hun existentiële vragen ook voor aan Bro's partners, waaronder andere invloedrijke jazzspelers zoals Bill Frisell, Lee Konitz, Midori Takada. Maar de sterren van Music for Black Pigeons beantwoorden die vragen niet met woorden, maar door muziek te maken. In de studio, met de camera in de aanslag. Als de grote vragen naar de achtergrond verdwijnen, zie je vooral hoe de muzikanten - waarvan sommigen inmiddels zijn overleden - met elkaar omgaan. Hoe ze wakker worden, repeteren, opnemen, optreden en over muziek praten. Alles even poëtische wijze in beeld gebracht.
Music for Black Pigeons is onderdeel van de nieuwe serie Art=Music=Art, een initiatief van muziekjournalist Dick Hovenga, Stedelijk Museum Alkmaar en online muziekmagazine Written in Music.

Tickets

di 12 dec