Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Maestro | Oscarweekend
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Bradley Cooper
Lengte
129 minuten
Genre
Drama
Cast
Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Op 9 en 10 maart vertonen we veel Oscar-genomineerde films. Maestro heeft maar liefst 7 nominaties. Deze nieuwe film van Bradley Cooper (A Star is Born) vertelt het grootse, onbevreesde liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen dirigent-componist Leonard Bernstein (Bradley Cooper) en Felicia Montealegrein (Carey Mulligan).

Met Maestro zet Bradley Cooper een liefdesbrief aan het leven en de kunst neer, de film is in de kern een emotioneel episch portret van familie en liefde. De eerste helft - in prachtig zwart-wit - over de prille liefde tussen Leonard en Felicia lijkt bijna een musical. De tweede helft - in kleur - is daarentegen vrij rauw en bijzonder ontroerend.
Bradley Cooper: "Bij ons thuis werd veel naar opera- en klassieke muziek geluisterd. Eén van Leonard Bernsteins opnames was favoriet. Daardoor bracht ik als kind uren door met het dirigeren van een denkbeeldig orkest. Er was dus al een zaadje geplant, lang voordat ik dit project tegenkwam. Een jaar lang deed ik onderzoek naar Lenny en zijn familie, en besefte dat het huwelijk tussen Lenny en Felicia het meest interessante en herkenbare aspect is. Hun onorthodoxe, oprechte liefde is eindeloos intrigerend; dat verhaal wilde ik vertellen."

Tickets

za 9 mrt

zo 10 mrt