Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle | Focus on Werner Herzog
Herkomst
Duitsland
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Werner Herzog
Lengte
110 minuten
Genre
Drama
Cast
Brigitte Mira, Bruno S., Walter Ladengast
Jaar
1974
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarDiscriminatieGeweld
Vraag iemand mee

Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen, won bij verschijning in Cannes maar liefst drie prijzen! 
We vertonen Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen alle (1974) en nog twee andere klassiekers, Aguirre, der Zorn Gottes (1972) en Fitzcarraldo (1982), van Werner Herzog ter gelegenheid van de release van de documentaire Werner Herzog - Radical Dreamer.
  

Eigenzinnig is Werner Herzog altijd geweest. Voor de rol van de 17-jarige Kaspar Hauser – het ‘enfant sauvage’ dat niet kan spreken – koos hij de 41-jarige Berlijnse straatzanger Bruno S. Kaspar wordt cultuur bijgebracht, maar beviel zijn oorspronkelijke staat niet beter? Het is een raadselachtig verhaal: op een dag wordt in een van de straten van Nürnberg een jongeman gevonden, gestoken in lompen, die niet kan spreken of lezen. In zijn hand een brief met zijn naam, Kaspar Hauser. Kaspar wordt als freak tentoongesteld in het circus – in 1828 gaat men niet zachtzinnig om met mensen die afwijken van de norm, totdat de geleerden zich over de jongen buigen. Ze willen de mens in de natuurstaat bestuderen: heeft hij een godsbegrip? Moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden, gevoed door een man met een masker voor, socialiseren?


Tickets

di 20 jun

za 24 jun

do 29 jun