Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Irgendwann werden wir uns alles erzählen
Herkomst
Duitsland
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Emily Atef
Lengte
133 minuten
Genre
Drama
Cast
Felix Kramer, Marlene Burow
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarSeks
Vraag iemand mee

In deze broeierige, zomerse film die zich afspeelt in de voormalige DDR net na de val van de muur, krijgt de 19-jarige Maria een gepassioneerde relatie met haar 20 jaar oudere buurman Henner. Van de maker van Plus que jamais, Emily Atef.

Het is zomer, 1990. Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij in een dorpje in Thüringen, voormalig Oost-Duitsland. Om maar niet met haar toekomst bezig te zijn, leest ze veel. Na de val van de muur hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht, maar daar kan Maria niets mee. Dat geldt ook voor haar aantrekkelijke, veel oudere buurman. Als Henner toenadering zoekt, is één aanraking genoeg om een overweldigende passie te ontketenen. Dat is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.
Met deze nieuwe film laat Emily Atef (Plus que jamais) opnieuw haar talent zien. Irgendwann werden wir uns alles erzählen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniela Krien. Samen met Krien schreef Atef het scenario voor dit intense en gewaagde verhaal over een onmogelijke liefde met Marlene Burow en Felix Kramer in de hoofdrollen. De film werd genomineerd voor de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.