Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Fitzcarraldo | Focus on Werner Herzog
Herkomst
Duitsland, Peru
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Werner Herzog
Lengte
158 minuten
Genre
Drama
Cast
Klaus Kinski, José Lewgoy, Claudia Cardinale
Jaar
1982
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarDiscriminatieDrugs- en/of alcoholmisbruikAngst
Vraag iemand mee

Zakenman Fitzcarraldo (Klaus Kinski) wil een operahuis laten bouwen in het Peruaanse regenwoud. Om bij zijn kavel te komen laat hij een stoomboot over de heuvels trekken. Een levensgevaarlijke krachttoer die zonder trucage werd gefilmd.

Het is een plan dat anderen voor waanzinnig zouden houden. Herzog en Kinski zijn opnieuw tot elkaar veroordeeld. Peru, begin 20ste eeuw: zakenman Brian Sweeney Fitzgerald, bijgenaamd ‘Fitzcarraldo’, is gek van opera, en in het bijzonder van de wereldberoemde tenor Enrico Caruso. Voor hem wil hij midden in het regenwoud een operahuis laten bouwen. Om het benodigde geld te verzamelen koopt Fitzcarraldo een kavel voor een rubberplantage en scheept zich in op een stoomboot naar het oerwoud. Dat is, in een paar regels, het verhaal van Fitzcarraldo, een man die niet alleen zijn dromen droomt maar ze ook tot werkelijkheid wil maken, ondanks tegenslagen. Een typisch Herzog-personage dus, op maat gesneden voor Herzogs ‘liebster Feind’, Klaus Kinski. De twee stonden elkaar ook bij de opnamen van andere producties naar het leven: Herzog dreigde zelfs een keer Kinski neer te schieten!
We vertonen Fitzcarraldo (1982) en nog twee klassiekers, Aguirre, der Zorn Gottes (1972) en Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen alle (1974), van Werner Herzog ter gelegenheid van de release van de documentaire Werner Herzog - Radical Dreamer.    

Tickets

za 17 jun

do 22 jun

di 4 jul