Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Fallen Leaves | Voorpremière
Herkomst
Finland
Gesproken taal
Fins
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Aki Kaurismäki
Lengte
81 minuten
Genre
Drama
Cast
Jussi Vatanen, Alma Pöysti
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Deze nieuwe film van de Finse regisseur Aki Kaurismäki vertelt het verhaal over twee eenzame zielen die elkaar toevallig tegenkomen in het nachtleven van Helsinki.

Onze programmeur Renske zag de film op het afgelopen Filmfestival van Cannes en was direct verkocht: “Deze tragikomische en hartverwarmende film was mijn favoriet van het festival. Een film die Kaurismäki ademt: zijn onmiskenbare camerawerk, kleuren, decor, kleding en gortdroge humor. Het is Kaurismäki’s meest persoonlijke film tot nu toe, en hij gaf zelfs zijn eigen hond Alma een onvergetelijke bijrol!”
Ansa en Holappa (Alma Pöysti en Jussi Vatanen) zijn beiden op zoek naar de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo weten ze elkaars naam en adres niet, gaan telefoonnummers verloren en wordt het leven van Holappa vertroebeld door alcoholisme. Toch vinden ze elkaar in deze kwetsbare tijd. Al helpt de algemene neiging van het leven, om obstakels op te werpen voor degenen die naar geluk streven de situatie bepaald niet.Met Fallen Leaves voegt Kaurismäki een vierde, zelfstandig deel toe aan zijn bestaande trilogie van verhalen over de arbeidersklasse (Shadows in Paradise, Ariel en The Match Factory Girl). 
Voorafgaand aan de film vertonen we een video-essay van filmjournalist Joost Broeren. 

Tickets

Morgen