Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Down by Law | Deadpan Delights: The Films of Jim Jarmusch
Herkomst
Verengde Staten, Duitsland
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Jim Jarmusch
Lengte
107 minuten
Genre
Komedie
Cast
Tom Waits John Lurie Roberto Benigni
Jaar
1986
Kijkwijzer
Grof taalgebruikGeweldvanaf 6 jaar
Vraag iemand mee

Ter ere van de in 4K gerestaureerde heruitgave (door filmmuseum Eye) van Ghost Dog: The Way of the Samurai, vertonen we in retrospectief nog zes van zijn films onder het motto Deadpan Delights: The films of Jim Jarmusch.
'It's a sad and beautiful world,' zegt een grijnzende Roberto (Roberto Benigi) terwijl hij zich voorstelt aan Zack (Tom Waits), een mislukte discjockey die op een straathoek in New Orleans zijn verdriet verdrinkt. Niet lang daarna belanden ze samen met ene Jack, een armzalige pooier, in de bak. 

De leegte van het bestaan in de gevangenis wordt opgevuld met uitgesponnen taferelen rondom sigaretten en lucifers, idiote taalspelletjes en vreemde gesprekken. Jarmusch volgt het wonderlijke trio en laat Benigni (“ai skriem, joe skriem, wie oll skrieme for aiskrriem!”) schitteren in een in hilarisch Italo-Engels afgeleverde monoloog over zijn moeders kookkunsten.
Down by Law was Jarmusch' eerste grote publiekssucces, gefilmd in zijn vertrouwde Deadpan Comedy Style; vriend Tom Waits leverde de songs. Collageachtig portret van drie mannen op zoek naar een droom. 

Tickets

do 5 okt