Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Do Not Expect Too Much from the End of the World | Previously Unreleased
Herkomst
Roemenië, Luxemburg, Frankrijk, Kroatië
Gesproken taal
Roemeens, Engels, Duits, Hongaars, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Radu Jude
Lengte
163 minuten
Genre
Drama
Cast
Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss, Dorina Lazăr
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarDiscriminatieSeks
Vraag iemand mee

Previously Unreleased zijn films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar niet hier. Onterecht, dus haalt Eye Filmmuseum jaarlijks een selectie van deze pareltjes naar Nederland. De tien van dit jaar vertonen wij deze zomer.
In Radu Judes nieuwste film rijdt een onderbetaalde en overwerkte productieassistente voor een Oostenrijkse multinational door Boekarest om de casting te filmen voor een video over veiligheid op de werkplek. Tegelijkertijd neemt ze incognito ironische vlogs vol obsceniteiten op.

Briljante zwarte komedie kraakt in de verpakking van een stadse roadmovie de uitwassen van het neoliberalisme.
Bijna drie uur lang laat regisseur Radu Jude ons meerijden met productieassistente Angela. Totdat hij zijn stadse roadmovie magistraal tot stilstand brengt voor een shot van ruim een half uur, waarin de satire tot absurdistische hoogte stijgt.
In zijn nieuwe film blaast de Roemeen Radu Jude (Bad Luck Banging or Loony Porn, 2021) niet alleen met speels gemak vorm- en stijlconventies op. Via hoofdpersoon Angela (een verrukkelijk vulgaire Illinca Manolache) laat hij een spervuur aan zwartkomische maatschappijkritiek op de kijker los. Over de beladen geschiedenis en het al evenmin ideale heden van zijn vaderland, over armoede, uitbuiting, seksisme en de uitwassen van het neoliberalisme.

Tickets

do 4 jul

za 6 jul

di 9 jul