Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Dead man | Deadpan Delights: The Films of Jim Jarmusch
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Jim Jarmusch
Lengte
125 minuten
Genre
Drama
Cast
Jaar
1995
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Dead Man is een Amerikaanse Western met Johnny Deppi in de hoofdrol. Als William Blake verandert hij van een opgejaagde onschuldige in een koelbloedige moordenaar. 

Als William Blake gewond raakt, probeert de indiaan Nobody (Gary Farmer) de mysterieuze jongeman op te lappen. Blake is op de vlucht voor een premiejager en de indiaan schiet hem te hulp. Met een klassiek geworden slotscène, gedraaid door Robby Müller, waarin Johnny Depp in een kano de zee op drijft. Robby Müller zei over Dead Man: 'Eigenlijk heb ik mijn hart verpand aan die film. We namen hem op in British Columbia, zo'n fascinerend mooi gebied dat als we daar in kleur hadden gedraaid, het Discovery Channel zou zijn geworden (...) Vaak geeft kleur te veel overbodige informatie. Het is net als met gedichten: de woorden die je niet nodig hebt laat je weg bij zwart-wit.'

Ter ere van de in 4K gerestaureerde heruitgave (door filmmuseum Eye) van Ghost Dog: The Way of the Samurai, vertonen we in retrospectief nog zes van zijn films onder het motto Deadpan Delights: The films of Jim Jarmusch.  

Tickets

Morgen