Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Cineville Keuzemenu 2 juli | Stem mee!
Lengte
230 minuten
Genre
Drama
Cast
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Voor het Cineville Keuzemenu op zondag 2 juli kun je kiezen uit vier (moderne) klassiekers met een zomers tintje: Spring Breakers, Sexy Beast, Y Tu Mamá También en Movern Callar. Stem vóór 16 juni mee via de mail die je van Cineville ontvangt.

Spring Breakers (2012)
Vier sexy studenten plannen een overval op een fast food restaurant zodat ze Spring Break kunnen financieren. Dit is slechts het begin van hun wilde vakantie... In een motelkamer vieren ze de gestolen buit en door al het lawaai worden ze opgepakt door de politie. Met een kater en alleen in hun bikini's staan ze voor de rechter. Tot de verbazing van de dames wordt de borg betaald door Alien (James Franco), een onbekende lokale 'bad boy'. Alien laat de vier studenten de wildste Spring Break ooit zien en ze moeten via verschillende klusjes hun borg terugbetalen.

Sexy Beast (2000)

Beroepscrimineel Gary Dove (Ray Winstone) heeft zijn schaapjes op het droge en leeft een teruggetrokken bestaan met zijn beminnelijke vrouw in een paradijselijke Spaanse villa. Aan dit zorgeloze leventje komt een abrupt eind, als zijn gewraakte tegenstander Don Logan (Ben Kingsley) hem opzoekt. Don tracht Gary ervan te overtuigen terug te keren naar Londen en een grote overval te plegen. Dove, die zijn langzaam opgebouwde idyllische leventje niet zomaar overboord wil gooien, raakt verstrikt in een hevige strijd met Don, welke uitbarst in een beslissende confrontatie.

Y tu mamá también (2001)

De levens van Julio en Tenoch worden, zoals die van de meeste zeventienjarige jongens, bepaald door hormonen, vriendschap en hun blinde haast om volwassen te worden. De twee vrienden ontmoeten een 22-jarig meisje en nodigen haar uit voor een trip naar het 'paradijs' op aarde, het prachtige strand van Boca del Cielo. Ze weten alleen niet precies waar dat is.

Morvern Callar (2002)
De 21-jarige Morvern Callar (Samantha Morton) ontdekt op kerstochtend haar vriend met doorgesneden polsen in de keuken. Hij laat haar een walkman, een gevulde bankrekening en een zelfgeschreven boek op floppy disk na. Morvern stuurt het boek naar uitgevers onder haar eigen naam, om haar uitzichtloze leven in Oban, Schotland, en haar baan in de supermarkt te ontvluchten. De film verplaatst zich vervolgens naar Spanje, waar Morvern samen met haar beste vriendin Lanna een wilde vakantie vol seks en drugs beleeft. De soundtrack, met onder andere muziek van Velvet Underground, komt uit de walkman die Morvern gedurende de hele film beluistert.

Tickets

zo 2 jul