Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Charcoal
Herkomst
Brazilië
Gesproken taal
Portugees, Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Carolina Markowicz
Lengte
107 minuten
Genre
Thriller
Cast
César Bordón, Maeve Jinkins, Rômulo Braga
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 16 jaar
Vraag iemand mee

Een bijzondere thriller met de nodige onderkoelde zwarte humor. Volgens de internationale pers is het een van de beste films van het Toronto Filmfestival, met de ene plottwist na de andere. Wrang en sinister, wild en verbazend.
 

Op het platteland van Brazilië houdt Irene haar gezin zo goed mogelijk bij elkaar. Haar echtgenoot Jairo verdient geld met het stoken van houtskool. Maar als hij zonder werk zit, geeft hij het weinige dat hij heeft uit aan drank. De negenjarige zoon van het stel, Jean, is een lieve jongen die een slaapkamer deelt met zijn bedlegerige grootvader Firmino. Opa heeft een beroerte gehad en kan niet meer lopen, praten of ademen zonder extra zuurstof.
Op een dag verschijnt er in plaats van de gebruikelijke wijkverpleegster die de zuurstoftank van Firmino komt vervangen, een gezondheidswerker genaamd Juracy. Juracy maakt meteen de balans op van het gezin en de last die vooral Irene draagt. Ze doet een bescheiden voorstel: waarom zou je de arme, oude Firmino niet 'vervangen' door iemand die het gezin financieel kan helpen?
Met andere woorden: ze stelt voor de oude man te euthanaseren en vervolgens een speciaal soort huurder in huis te nemen: een Argentijnse misdadiger genaamd Miguel die zijn eigen dood in scène heeft gezet en een tijdje onder de radar moet blijven. Op subtiele manier stort de nieuwkomer het gezin in volledige chaos.

Tickets

Morgen

di 28 mei

wo 29 mei