Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Carol | Focus on Todd Haynes
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Todd Haynes
Lengte
118 minuten
Genre
Romantiek
Cast
Rooney Mara, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Kyle Chandler
Jaar
2015
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

In deze klassieker van Todd Haynes uit 2015 ontstaat door een toevallige ontmoeting tussen twee vrouwen in een warenhuis in Manhattan een bijzondere vriendschap met verstrekkende gevolgen.

New York, begin jaren 50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Als Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop. Carol is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Patricia Highsmith, auteur van onder meer Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley.
Ter gelegenheid van de release van Todd Haynes nieuwe film May September, vertonen we in retrospectief drie van zijn klassiekers.

Tickets

do 7 dec