Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Callas – Paris, 1958
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Italiaans, Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Tom Volf
Lengte
90 minuten
Genre
Muziek & Film
Cast
Maria Callas
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Parijs - 19 december 1958, een nacht om nooit te vergeten: Maria Callas, de onvergetelijke diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakt haar debuut in de Franse hoofdstad. Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decoor voor deze legendarische voorstelling. Nu voor het eerst in kleur, ter ere van haar 100ste jubileum: de unieke concertweergave!

Het grote, sociale evenement werd destijds bijgewoond door 'Le Tout Paris', waaronder de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Tijdens haar iconische concert verscheen Callas op het beroemde podium in haar elegantste couture en met juwelen ter waarde van een miljoen dollar. Ze opende met haar kenmerkende rol, Norma's Casta diva, gevolgd door het beklemmende Miserere uit Verdi's Il Trovatore om daarna de stemming te verlichten met het ondeugende Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia. Het hoogtepunt van de avond kwam in de tweede helft: een volledig opgevoerde realisatie van Tosca, Act II. Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, zowel in recital als als opera-actrice. Visuele elementen waren net zo belangrijk als de vocale dimensies in haar kunst.

Goed om te weten: deze concertfilm is duurder dan een reguliere filmvoorstelling, Cinevillers betalen een toeslag, en de Alkmaarpas en MaDiWoDo-vouchers zijn niet geldig voor deze concertfilm.

Tickets

Vandaag

Morgen

zo 3 dec

di 5 dec