Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Anatomy of a Fall
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Justine Triet
Lengte
152 minuten
Genre
Drama
Cast
Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis
Jaar
2023
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruikAngst
Vraag iemand mee

Dit drama van de Franse regisseur Justine Triet (44) won deze zomer in Cannes de belangrijkste festivalprijs, de Gouden Palm. Anatomy of a Fall gaat over een schrijver die probeert te bewijzen dat ze haar man niet heeft vermoord.

De film begint als Samuel dood wordt aangetroffen in de sneeuw voor een afgelegen châlet in de Franse Alpen, waar hij woonde met zijn vrouw Sandra – een Duitse schrijfster – en hun slechtziende, 11-jarige zoon Daniel. De omstandigheden zijn verdacht en Sandra wordt aangeklaagd. Was Samuels val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt en Daniel is daarbij het lijdend voorwerp. De relatie met zijn moeder komt daardoor onder druk te staan.

“Anatomy of a Fall is zo'n zeldzame film waarin alles klopt, die je aan het denken zet en je na afloop niet snel meer loslaat.”

FilmTotaal

“Een waanzinnige rollercoaster die nog lang in jouw gedachten zal blijven rondspoken.”

Saar Magazine

“De hele cast is voortreffelijk, maar hoofdrolspeler Sandra Hüller heerst over elke afzonderlijke scène van deze film, die in Cannes werd bekroond met de Gouden Palm.”

de Volkskrant

“Formidabele Sandra Hüller.”

NRC

Tickets

Vandaag

ma 4 dec

wo 6 dec