Bekijk de trailer
Je moet de marketing cookies accepteren om de trailer te kunnen bekijken
Aguirre, der Zorn Gottes | Focus on Werner Herzog
Herkomst
Duitsland, Mexico
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Werner Herzog
Lengte
95 minuten
Genre
Drama
Cast
Klaus Kinski, Helena Rojo, Ruy Guerra
Jaar
1972
Kijkwijzer
Grof taalgebruikvanaf 16 jaarGeweld
Vraag iemand mee

Alles aan deze film waarmee regisseur Werner Herzog faam verwierf is legendarisch: de maker, het verhaal én de hoofdrolspeler: onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre (Klaus Kinski) gaat een groep Spaanse veroveraars op zoek naar El Dorado.  
We vertonen Aguirre, der Zorn Gottes (1972) en nog twee andere klassiekers, Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen alle (1974) en Fitzcarraldo (1982), van Werner Herzog ter gelegenheid van de release van de documentaire Werner Herzog - Radical Dreamer.

Met Fitzcarraldo is Aguirre, der Zorn Gottes de archetypische Herzog-film over mannen die hun grenzen verleggen en anderen meeslepen in hun poging tot succes. Klaus Kinski is de onvergetelijke Aguirre, de conquistador die El Dorado wil vinden in het Zuid-Amerikaanse regenwoud.De film is legendarisch, de regisseur is legendarisch en, vooral, de hoofdrolspeler is legendarisch. Geen filmnaslagwerk laat het onvermeld: Herzogs Aguirre, der Zorn Gottes staat in dezelfde lijn als Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey en Francis Ford Coppola's Apocalypse Now: grote films, waarvoor de regisseurs tot het uiterste gingen om ze te realiseren. Zijn film – waarvoor cast en crew evenveel ontberingen leden als de fictieve personages – laat je de woestheid en de kracht van het tropisch woud ervaren. Woest is ook Aguirre, huiveringwekkend overtuigend gespeeld door Kinski met zijn wijd opengesperde blauwe ogen, en onderhuids dreigend de soundtrack met natuurgeluiden en composities van de Duitse krautrockband Popol Vuh. Deze digitaal gerestaureerde film is beschikbaar in de Duitse of Engelse taal en met Nederlandse of Engelse ondertitels.


Tickets

do 15 jun

di 27 jun

za 1 jul